LOFT - stilul industrial tot mai preferat în design-ul rezidențial.

example

 



Loft - un stil industrial urban și modern, caracterizat printr-o abundență de spațiu deschis și prezența unor elemente industriale: tavane înalte, pereți din cărămidă și beton, conducte expuse, podele de ciment și geamuri supradimensionale.

 

Tradus din engleză, cuvântul „loft” înseamnă “mansardă”, “galerie”, “etaj superior al unui depozit” sau “fabrică”. Într-adevăr, interiorul în stilul loft seamănă la prima vedere cu un atelier, dar dacă ești mai atent la detalii, observi stilul loft original și poți aprecia gustul îndrăzneț al proprietarilor săi.

 

Usi stil loft, Loft design in apartamente si case moderne

 

Acest stil este extrem de popular atât în SUA, de unde provine, cât și în Europa. Rădăcinile i se trag din Manhattan, anii ‘40 ai secolului trecut. Datorită creșterii rapide a prețurilor de închiriere a terenurilor în centrul orașului, întreprinderile industriale au fost nevoite să transfere producția în suburbii, iar fabricile și uzinele au avut parte de alți stăpâni, care le-au dat un suflu nou.

 

Dând la o parte nostalgia acelor timpuri, astăzi, industria imobiliară face distincție între hard-loft, spații industriale transformate în complexe rezidențiale și soft-loft, clădiri noi amenajate după principiile stilului loft.

 

Stil loft in re\idential

 

Combinația armonioasă a diverselor soluții arhitecturale este conceptul de bază al stilului. Într-un astfel de spațiu, elementele “vechi” (pereți de cărămidă, rame, scări metalice și sisteme de ventilație care sunt la vedere) arată destul de natural lângă tehnologia modernă (sisteme practice de iluminat, piese cromate și oglinzi).

 

Case si apartamente loft

 

Designul în stilul loft se caracterizează nu numai prin particularitățile generale ale unei camere de dimensiuni mari, ci și printr-o combinație specială de culori, aranjamente de mobilier, obiecte decorative și metode de finisare a suprafețelor.

 


Soft loft in apartament de tip penthouse

 

Dacă vrei să proiectezi un interior industrial pentru apartament, bazeaza-te pe următoarele principii:

 

  1. Regula numărul unu, fără mulți pereți, spațiul trebuie să fie cât mai mare. Această se aplică dormitorului, livingului și chiar bucătăriei. Doar toaleta și camera de duș rămân separate.

 

  1. Geamurile nu se ascund în spatele perdelelor. Ele rămân vizibile. 

 

  1. Pereții trebuie să aibă un aspect “rece”, sunt din cărămidă sau beton, uneori, sunt acoperiți cu foi de metal sau placaj.

 

  1. Pardoselile dintr-o încăpere industrială autentică sunt de obicei din beton, dar această opțiune nu este întotdeauna acceptabilă pentru spațiile rezidențiale, deci pot fi și din lemn. Mai puțin frecvent, se utilizează vracul, piatră artificială sau marmura.

 

  1. Tavanele din cameră trebuie să fie înalte. Prin tavan pot trece diverse conducte de comunicare.

 

  1. Dispozitivele de iluminat sunt suspendate în grupuri. De obicei, au un design modern și sunt în număr mare.

 

  1. Interiorul fabricilor era inițial foarte rece, se obișnuia să fie încălzite cu șeminee sau sobe deschise. Prin urmare, aceste elemente în stil loft sunt bine înrădăcinate în proiectarea spațiilor.



Stil loft pentru oameni creativi si moderni

 

Alegerea celor mai potrivite uși pentru interiorul în stilul loft este un aspect care nu trebuie ignorat. Deși în acest tip de design se pune accent pe spațiu, iar delimitarea acestuia pare că ar trece pe planul secundar, anume elementele care separă încăperea sunt deseori cele mai vizibile, dar și definitorii pentru întregul concept.

 

 

Bucatarie in stil loft

 

Stilului loft i se potrivesc ușile metalice de o nuanță asemănătoare cu culoarea pereților sau poate un pic mai deschisă, care ar sublinia “trăsătura industrială” a apartamentului. O altă opțiune ar fi ușile din lemn cu elemente de sticlă - perfecte pentru un interior de soft-loft gândit în nuanțe mai calde și mai rafinate.



Sună acum Cere oferta